Σελίδες

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

28η Οκτωβρίου 1940


 

28η Οκτωβρίου 1940

Είναι μια ημέρα που η Ελλάδα έγραψε μια ακόμη σελίδα στην ιστορία της, ηρωισμού και αυτοθυσίας. Ένας αγώνας άνισος ως προς τα υλικά και πληθυσμιακά δεδομένα. Ηθικά , ψυχικά  και πνευματικά η ισχύς της Ελλάδας είναι ανώτερη πάντοτε από την εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα.

   Κατέκτησε την υφήλιο με το πνεύμα, το μυαλό κα το φιλότιμο ,που κανένας άλλος στην σημερινή ανθρωπότητα διαθέτει.

     Αυτή η ανωτερότητα , η πολυμηχανία  και η αποφασιστικότητα  οπλίζουν διαχρονικά τη ψυχή ,δίνουν θάρρος και ατσαλώνουν τη σάρκα και τη θέληση σε οποιοδήποτε αγώνα ,πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για την πατρίδα και την ελευθερία αυτού του μικρού αλλά ένδοξου τόπου με την αναμφισβήτητη ιστορία του.

  Πολλοί προσπάθησαν να τον υποτάξουν αυτό τον τόπο αφού δεν κατόρθωσαν να τον φτάσουν στο πνεύμα ,την αίγλη, το θάρρος και στα ιδανικά. Βάρβαροι, απολίτιστοι, μιμητές κάκιστης ποιότητας ,φασισμός, ναζισμός, κακέκτυπα δημοκρατίας, οικονομικά ισχυροί που δυναστεύουν άλλους λαούς, μπορεί να μας υποδούλωσαν περιστασιακά , ΕΜΕΙΣ όμως ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ, αυτοί κύκλο ύπαρξης είχαν ,όπως όλα τα θνητά όντα. Το ελληνικό φαινόμενο υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει . Και όταν τον περασμένο αιώνα έδειξε τα δόντια του προς όλους κανείς δεν τόλμησε είτε ισχυρός  είτε θρασύδειλος να πει λέξη  διότι έχουμε το θάρρος και την ψυχή ,το εννοούμε και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία μας.

    Τέτοιο ήταν το έπος του ’40. Ο ηρωισμός και η θυσία των Ελλήνων για την υπεράσπιση της ελευθερίας των ιδανικών, που υπαγορεύεται από την πνευματική ανωτερότητα του ,που ποτέ κανείς δεν μπορεί να αφανίσει. Μια τέτοια αποφασιστικότητα ,όπως του 1940 θα υπάρχει πάντα γιατί οι Έλληνες δεν μεταλλάσσονται όσο και να προσπαθούν ή θα προσπαθήσουν στο μέλλον.

 

                                                                                                    Καραμπίνη  Ιωάννα

                                                                           Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου