Σελίδες

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Αναβολή Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας




Αναβολή Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης 

και αρχαιρεσιών του  Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                   Κόρινθος, 8.10.2020

Αγαπημένοι Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας σε συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη στο Γραφείο μας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας (Νοταρά 123, 20100 Κόρινθος, ισόγειο αριστερά), λαμβάνοντας υπόψη:

1.     Τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πρωτοφανής υγειονομική κρίση και τα μέτρα τα οποία λαμβάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και η Πολιτεία μέσω του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπισή της

2.     Το άρθρο 10 του Καταστατικού της Επιστημονικής μας Ένωσης, σύμφωνα με το οποίο για τη διενέργεια Εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Σ. πρέπει να προηγηθεί τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

3.     Τον αριθμό μελών μας (150 εγγεγραμμένα ενεργά μέλη μας) που είναι απαγορευτικός για Γ.Σ. δια ζώσης

4.     Την πίστη μας και πίστη όλων των εκπαιδευτικών σε θεμελιώδεις διαδικασίες που έχουν σχέση με τη δημοκρατία και τη δεοντολογία, ήτοι την πραγματοποίηση Γ.Σ. δια ζώσης, τη λογοδοσία του απερχόμενου Δ.Σ., τις διαδικασίες ζύμωσης, διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων, κατάθεσης προτάσεων και ουσιαστικής επικοινωνίας εν γένει

5.     Την παράδοση να τελούμε τις εκλογές μας, κάθε δύο χρόνια, μαζί με τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων μας σε δύο εκλογικά κέντρα στον νομό ( 2ο ΓΕΛ Κιάτου, 4ο ΓΕΛ Κορίνθου), οι οποίες φέτος διεξάγονται ηλεκτρονικά και για τις οποίες το συνδικαλιστικό μας όργανο εκφράζει τις ενστάσεις του και την αποχή του από τις διαδικασίες

6.     Την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων περί αναβολής του 47ου Συνεδρίου της, της Γενικής της Συνέλευσης και των Εκλογών της και το άρθρο 24 του Καταστατικού της Επιστημονικής μας Ένωσης, σύμφωνα με το οποίο είμαστε πρωτοβάθμιο όργανο της Π.Ε.Φ.

α π ο φ ά σ ι σ ε  

Την αναβολή της Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και των συνακόλουθων αρχαιρεσιών, ώσπου οι συνθήκες να επιτρέψουν την πραγματοποίησή τους. Το Δ.Σ. θα προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής της τακτικής Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Σ., όταν θα υπάρχουν δεδομένα της πορείας της πανδημίας που θα επιτρέπουν τον σχετικό προγραμματισμό. 


Το Δ.Σ., επίσης, όρισε νομική σύμβουλο και εκπρόσωπό του στο εξής τη Δικηγόρο Κορίνθου, κυρία Κωνσταντίνα Ραυτοπούλου του Σωτηρίου, η οποία προσφέρει τις νομικές της υπηρεσίες στην Επιστημονική μας Ένωση αμισθί και την ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό. Σε συνεργασία με τη νομική μας Σύμβουλο εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας για το επόμενο διάστημα.

 

Το Δ.Σ. θα συνεχίσει με όλη του την αγάπη και τις δυνάμεις του την προσφορά του στον Καθηγητή Φιλόλογο κρατώντας ζωντανό τον Σύνδεσμό μας σε πραγματικά κρίσιμες στιγμές. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει καμία προγραμματισμένη εκδήλωση δια ζώσης δεν πραγματοποιήθηκε ούτε θα πραγματοποιηθεί όσο διαρκεί η πανδημία. Συνεχίζουμε όμως να εργαζόμαστε εθελοντικά, ταυτόχρονα με τις υποχρεώσεις μας στα σχολεία μας, στην οργάνωση του νέου μας Γραφείου στη ΔΙΔΕ, στον υλικό εξοπλισμό του αναζητώντας χορηγίες και αρωγή από τις αρχές του τόπου, στην αρχειοθέτηση της πνευματικής μας περιουσίας και την οργάνωση της Βιβλιοθήκης μας. Επίσης, εργαζόμαστε για την έκδοση των Πρακτικών του 46ου Ετήσιου Συνεδρίου της Π.Ε.Φ που διοργανώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο στην Κόρινθο. Επιπλέον, προετοιμάζουμε τη σύσταση επιτροπής εκπαιδευτικών θεμάτων, για την οποία θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά σε επόμενο mail. Τέλος, συμμετέχουμε σε κάθε υγιές πνευματικό προσκλητήριο ανταποκρινόμενοι στους σκοπούς του καταστατικού μας και με γνώμονα πάντοτε το όφελος του Φιλολόγου συναδέλφου μας και του μαθητή μας.

 

Αγαπημένοι μας Συνάδελφοι,

 

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας και την τιμή να σας εκπροσωπούμε και ευχόμαστε αληθινά να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες σας. Η ημέρα της Γενικής μας Συνέλευσης ενόψει των αρχαιρεσιών μας ήταν τα τελευταία χρόνια για μας μέρα χαράς, γιορτής και μία ευκαιρία να βρισκόμαστε όλοι μαζί. Τη διοργανώναμε μαζί με ένα σεμινάριο ύστερα από δικές σας προτάσεις και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Ευχόμαστε σύντομα να έρθει αυτή η μέρα και να είμαστε όλοι καλά. Έως τότε καλή μας δύναμη στο δύσκολο έργο μας και αν έχετε το οποιοδήποτε ζήτημα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


                                                Με τιμή

                                              Για το Δ.Σ.

                     Η Πρόεδρος                       Η Γεν. Γραμματέας

                 Αντιγόνη Γ. Βογιατζή               Ζηνοβία Γαβαλά                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου