Σελίδες

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Πρόσκληση για σύσταση Επιτροπής Εκπαιδευτικών Θεμάτων για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

 ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Νοταρά 123, 20100, Κόρινθος

Πληροφορίες: Α. Βογιατζή: 6932343231, Ζ. Γαβαλά: 6972216123

Κόρινθος, 20 Οκτωβρίου 2020

Αριθμ.Πρωτ.: 75

ΘΕΜΑ: << Σύσταση Επιτροπής Εκπαιδευτικών Θεμάτων για το Γυμνάσιο και το Λύκειο>>

Αγαπημένοι Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, ύστερα από τα προβλήματα που προέκυψαν στη βαθμολόγηση των γραπτών της Έκθεσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020, την σφοδρή κριτική που δέχτηκε ο κλάδος μας αλλα και νέα προβλήματα που έχουν προκύψει ύστερα απο την αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών, καλεί τα μέλη του σε σύσταση Επιτροπής Εκπαιδευτικών Θεμάτων για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Πιο συγκεκριμένα:

1. Για τα Νέα Ελληνικά του Λυκείου: Καλούμε κυρίως τους βαθμολογητές της Έκθεσης για την διοργάνωση σεμιναρίου (έστω διαδικτυακού), την ενημέρωση για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών, εργασίες-διαγωνίσματα προσομοίωσης προς δημοσίευση, απαντήσεις δημοσίως σε θέματα σχετικά με τη διδασκαλία και τον τρόπο αξιολόγησης του μαθήματος κλπ.

2. Για το μάθημα της Ιστορίας: Προτάσεις που θα στείλουμε για την αλλαγή των βιβλίων, κριτίκες επί συγκεκριμένων προβλημάτων, κριτήρια αξιολόγησης, δημοσιοποίηση των θέσεων και των απόψεων μας κλπ.

3. Για τη νέα συνεξέταση, εκτός των Νέων Ελληνικών και της Αρχαίας Γραμματείας σε ενιαίο τρίωρο στο Γυμνάσιο, απόψεις μας σχετικά και δημοσιοποίησή τους, διαγωνίσματα προσομοίωσης κλπ.

4. Για τη διοργάνωση Διαγωνισμού στα Φιλολογικά μας μαθήματα σε τοπικό επίπεδο με σκοπό την ενίσχυση της αγάπης των μαθητών μας για αυτά.

Αναμένουμε στο mail ή στα τηλεφωνά μας τη συμμετοχή των συναδέλφων στην επιτροπή και αμέσως μετά θα έχουμε συνάντηση στα Γραφεία μας με συγκεκριμένες προτάσεις.

Αγαπημένοι μας συνάδελφοι όλοι μαζί κρατήσαμε τον Σύνδεσμο μας δυνατό. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ακόμα και κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

Καλή μας δύναμη!!!

                                                        Με τιμή.

                                                       Για το Δ.Σ.

           Η Πρόεδρος                                                           Η Γεν. Γραμματέας

Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα                                              Ζηνοβία Γαβαλά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου