Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ψήφισμα Δ.Σ. για την απώλεια του Ισαάκ Μιζάν, του τελευταίου επιζώντα από το Ολοκαύτωμα_Παράσταση της Προέδρου κυρίας Αντιγόνης Βογιατζή στην κηδεία του στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του ΟΜΟΚ Δημήτρη Βλαχοπάνου και της οικογενείας του Ισαάκ Μιζάν





ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ                                                  Κόρινθος , 1.6.2021

Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Νοταρά 123, 20100 Κόρινθος                                                   Αριθμ.Πρωτ.: 93

Πληροφορίες:

Α. Βογιατζή: 6932343231

Π. Μητρογιάννη: 6981453568

 

Θέμα: «Ψήφισμα Δ.Σ. για την απώλεια του Ισαάκ Μιζάν, του τελευταίου επιζώντα από το Ολοκαύτωμα_Παράσταση της Προέδρου κυρίας Αντιγόνης Βογιατζή στην κηδεία του στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του ΟΜΟΚ Δημήτρη Βλαχοπάνου και της οικογενείας του Ισαάκ Μιζάν»

 

Αγαπημένοι συνάδελφοι,

 

Αποχαιρετήσαμε τη Δευτέρα 31.1.2021 και ώρα 2μμ στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών ένα τεράστιο κεφάλαιο της Νεότερης Ιστορίας, τον Ισαάκ Μιζάν, τον τελευταίο επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος από την Άρτα, τον τελευταίο επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος από την (πρώην) Ισραηλιτική Κοινότητα Άρτας -κι έναν από τους τελευταίους επιζώντες στην Ελλάδα. Έφυγε από τη ζωή ένα ζωντανό κεφάλαιο της Ιστορίας, της Νεότερης, των «πίσω» σελίδων.. 

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας πρόλαβε να «τιμήσει» εν ζωή τα πάθη του με εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου του Δημήτρη Βλαχοπάνου με τίτλο «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός Βραχίονα 182641», στις 24.2.2018, στην Κόρινθο, με τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον ήρωα Ισαάκ Μιζάν και με επισκέψεις το ίδιο πρωί στα σχολεία και τους μαθητές μας: 4ο ΓΕΛ Κορίνθου, Homo Educandus- Αγωγή, 1ο Γυμνάσιο Κιάτου. Στον Δημήτρη Βλαχοπάνο είχε εμπιστευτεί όλη του τη ζωή, τα βασανιστήρια και τα πάθη ο Ισαάκ Μιζάν, τα οποία έγραψε στο βιβλίο του και κράτησε ζωντανή τη μνήμη του στους αιώνες και φυσικά ιστορική παρακαταθήκη τις μνήμες της Νεότερης Ιστορίας. Οι Κορίνθιοι Φιλόλογοι αποχαιρετούμε τον ήρωα, τον άνθρωπο, την αλήθεια. Η ζωή και τα πάθη του θα μείνουν άσβεστα στη μνήμη και χαραγμένα βαθιά στην ψυχή μας για το υπόλοιπο του βίου μας.

 

Ύστερα από Ψήφισμα του Δ.Σ. που σας έχουμε ήδη στείλει σε προηγούμενο mail, το Δ.Σ. και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας εκπροσώπησε στην κηδεία η Πρόεδρος κυρία Αντιγόνη Βογιατζή, ύστερα από πρόσκληση του Δημήτρη Βλαχοπάνου και της οικογενείας του Ισαάκ Μιζάν, γεγονός, επίσης, τιμητικό και ιστορική παρακαταθήκη για τον Σύνδεσμό μας. Βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι στη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στη δημοκρατία και ενάντια στον φασισμό. Η υποδοχή του Συνδέσμου μας δίπλα στον Δημήτρη Βλαχοπάνο από την οικογένεια του Ισαάκ Μιζάν ήταν θερμότατη και συγκινητική, γεγονός που μας γεμίζει δύναμη και ελπίδα για ένα καλύτερο ελεύθερο και δημοκρατικό αύριο..

 

Σας στέλνουμε φωτογραφικό υλικό από την παράσταση στην κηδεία του αιώνιου ήρωα στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Εδώ η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, κυρία Αντιγόνη Βογιατζή με τον Δήμαρχο Άρτας, τον Πρόεδρο του ΟΜΟΚ Δημήτρη Βλαχοπάνο που κράτησε ζωντανή με το βιβλίο του την ανάμνησή του Ισαάκ Μιζάν και τις πίσω σελίδες της Νεότερης Ιστορίας και τον Αριστομένη Συγγελάκη Συγγραμματέα του ΕΣΔΟΓΕ.

 

 






 

Αναλυτικό Δημοσίευμα για την Ιστορική Ημέρα και τον Σύνδεσμό μας έκαναν τα τοπικά ΜΜΕ της Κορινθίας. Πατήστε εδώ:

https://www.korinthosnews.gr/news-article.php?id=16716

 

Η ΕΡΤ αυτές τις μέρες αναλύει τη δράση και τα πάθη του Ισαάκ Μιζάν, το Ολοκαύτωμα και τις πίσω σελίδες της Ιστορίας με συνεχείς συνεντεύξεις και ντοκυμαντέρ τιμώντας τη μνήμη του ήρωα και τη Νεότερη Ιστορία.

 

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτισε τον ήρωα Ισαάκ Μιζάν, τιμώντας τη Νεότερη Ιστορία:

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο twitter @PresidencyGR:




 

«Το ταξίδι μου αυτό στην Αθήνα ήταν μεγάλη μου τιμή, πολύ συγκινητικό, βαθύ, αληθινό, ελπιδοφόρο και ιστορικό και νομίζω πως δύσκολα θα μου δοθεί η ευκαιρία να το ξαναζήσω. Ευχαριστώ ταπεινά τον Δημήτρη Βλαχοπάνο που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, τους συναδέλφους μου στο ΔΣ και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας για την τιμή να τους εκπροσωπώ.

Αντιγόνη Βογιατζή, Πρόεδρος Δ.Σ.»

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                    Η Γεν. Γραμματέας

       Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα          Παναγιώτα Μητρογιάννη

                    

 

 

Ta link μας πάντα και καθημερινά ενημερωμένα για όλες μας τις δράσεις:

Πατήστε εδώ: 

Facebookhttps://www.facebook.com/Filologoikorinthias/

Twitter: @sfkorinthias

Instagram:@filologoikorinthias

Ιστοσελίδαwww.filolologoikorinthias.blogspot.com

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου